Način pripreme
Sitno naseckajte pečene paprike. Dodajte bujon i dobro promešajte. U veliku posudu stavite mleveno meso, jaja, beli luk, so i začine. Dobro umesite mleveno meso rukama. Napravite 16 ćuftica. Ostavite ih u frižideru da se ohlade.
U tiganju zagrejte ulje. Stavite sitno naseckani luk i pržite ga nekoliko minuta. Dodajte naseckani beli luk. Pržite i njega 2-3 minuta. Dodajte alevu papriku. Promešajte i odmas sipajte smesu od paprika i bujona.
Kada smesa proključa ubacite unutra ćuftice. Kuvajte ih 25-30 minuta.
Dodajte leblebiju i kuvajte još 10-15 minuta. Tokom kuvanja, ako ima potrebe, dodajte još malo vode.
Po želji, jagnjeće ćuftice se mogu ispeći u plehu na papiru za pečenje, umesto da se kuvaju ili da se isprže posebno.
Ovako pripremljene ćuftice stavite u jelo na 5 minuta pre nego što leblebija bude gotova.
Poslužite jelo sa sitno seckanim peršunom odozgo i kašikom kiselog mleka sa strane.