Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Grilovane tikvice sa feta sirom i bundevinim semenom

Grilovane tikvice sa feta sirom i bundevinim semenom

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Grilovane tikvice sa feta sirom i bundevinim semenom
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Svršen namaz pripremljen na zdrav način - imate sve razloge da ga probate još danas"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 kg
  • maslinovo ulje - ukupno otprilike 100 ml
  • vegeta - 1 kašičica
  • morska so - po ukusu
  • feta sir - 200 g
  • bundevino seme - za posipanje
  • origano - za posipanje
  • balzamovo sirće - po želji
  • zeleni začini - mirođija i peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se očiste i operu. Svaka se iseče poprečno kroz sredinu i nakon toga na kriškice.

Blago se posole s malo sveže mlevene morske soli. Začinite pikantinom i s malo maslinovog ulja.

Tikvice se peku na roštilju sa obe strane. Nemojte ih prepeći, povrće se ostavlja da bude blago hrskavo.

Sir se iseče na pločice. Marinira se unapred na otprilike sat vremena sa malo origana, maslinovog ulja i pečenog bundevinog semena.

Serviraju se grilovane tikvice sa pločicom mariniranog sira i balzamovog sirćeta po želji.

Pospe se iseckanim zelenim začinima (mirođijom i peršunom) po vašem ukusu.

Može da se servira kao predjelo - kako toplo, tako i hladno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: