Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Italijanska čorba od hleba koja greje

Italijanska čorba od hleba koja greje

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Italijanska čorba od hleba koja greje
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Sada volimo ne samo pastu i picu prema italijanskom receptu, nego i ukusnu čorbu od hleba, koja će vas zagrejati čak i u najhladnijim danima"

Potrebni sastojci

  • kravlji maslac - 35 g
  • so - 4 prstohvata
  • hleb - do 6 kriški, integralni
  • kačkavalj - 100 g
  • beli luk - 4 čena + 2 struka, mladi
  • jaja - 4 komada, velika
  • bujon
  • beli luk - 2 struka
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • pileća le]a - 1 komad /može i drugi deo/
  • so
  • luk - 1 glavica
  • peršun - 6 strukova
  • paškanat - koren
  • šargarepe - 2 komada
  • celer - 2 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Sve povrće za bujon čorbe od hleba očistite, operite i iseckajte na komadiće. Dodajte pileće meso i sipajte vodu. Dodajte maslinovo ulje, so i kuvajte otprilike pola sata.

Pre nego što bujon bude gotov, pripremite 4 duboke posude ili tanjire za supu.

U većem tiganju istopite maslac, stavite cele čenove belog luka i blago propržite kriškice hleba. Okrenite ih sa druge strane, pospite kačkavalj i rastvorite na kratko pokloceom dok se ne istopi.

Razbijte po jedno jaje u propremljene tanjire za ukusnu čorbu. Dodajte so i mutite. Na jaje stavite kriške hleba natopljene maslacem. Zalijte vrućim bujonom. Tako će se jaje skuvati.

Servirajte italijansku čorbu od hleba koja greje sa crnim biberom i iseckanim mladim belim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: