Način pripreme
Dobro operemo limun i sameljemo ga u blenderu zajedno sa korom. Dodajemo ostale spomenute sastojke za dresing i ponovo blendamo.
Ohlađene riblje filete začinjavamo solju.
Svaki od njih zavijamo sa dva slajsa slanine.
Stavljamo ih u tepsiju za pečenje i zalivamo vinom i s malo vode, otprilike 80 ml. Dodajemo strukove luka i začinimo ljutom paprikom, majčinom dušicom i crnim biberom.
Pečemo 15 minuta u jakoj rerni.
Tikvice, papriku i šargarepe seckamo na žilijene, a grejpfrut - na kriške.
U tiganju sa malo maslinovog ulja sotiramo povrće na jakoj vatri 5 minuta.
U njega dodajemo smeđi šećer i sok od limete. Dobro izmešamo.
Spremni smo za sastavljanje ribljeg jela.
Ređamo riblji file tako što ga garniramo sotiranim povrćem, dodajemo 2-3 supene kašike skuvane kinoe i kriške grejpfruta.
Dresing zalivamo neposredno pre posluživanja porcije ribe tilapije.