Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Moj majmunski hleb

Moj majmunski hleb

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Moj majmunski hleb
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Odličan majmunski hleb koji treba da naučite da pravite, zato pišite recept"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 150 ml
  • bašno - 500 grama
  • jaja - 1 komad
  • voda - 100 ml
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 50 ml
  • šećer - 1.5 kašičice
  • sveži kvasac - 20 grama (1/2 kockice)
  • nadev
  • ulje - 100 ml
  • dimljena aleva paprika
  • ljuta aleva paprika - u ljuspama
  • balkanska rasenica
  • šunka - 150 grama
  • kačkavalj - 150 grama
  • majčina dušica
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvite kvasac u blago zagrejanu vodu i dodajte šećer. Pokrijte na desetak minuta kako bi se kvasac aktivirao.

Prosejte brašno sa solju, oblikujte kladenac u sredini. Sipajte aktivirani kvasac i sve druge sastojke potrebne za testo.

Postepeno mesite meko testo koje se ne lepi. Pokrijte i ostavite na toplom na otprilike 50 minuta da naraste i udupla svoj obim.

Sipajte 100 ml ulja u posudu i dodajte sve začine.

Kačkavalj i šunku sitno iseckajte.

Otkidajte male loptice testa i u svaku stavljajte komadiće šunke i kačkavalja,

Svaku lopticu sa nadevom umačite u aromatično ulje i stavljajte u pripremljen kalup za kolač. Nastavite tu proceduru dok ne nestane svo testo.

Ostavite hleb da naraste na tridesetak minuta.

Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite majmunski hleb dok ne bude gotov - otprilike 35 minuta.

Moj majmunski hleb je veoma ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: