Način pripreme
Isecite pile na porcije. U posudi promešajte sok od 1/2 limuna, izgnječene čenove belog luka (3 čena), maslinovo ulje, so, 1 kašičicu aleve paprike i izmrvljen ruzmarin.
Premažite piletinu ovom aromatičnom smesom i ostavite je ispod poklopca na 30-40 minuta u frižideru.
Zagrejte ulje u velikom tiganju. Stavite piletinu da se prži i ubacite nekoliko čenova belog luka sa ljuskom i jednu celu glavicu belog luka, kojoj ste samo odsekli gornji deo.
Okrenite piletinu da se isprži sa svih strana i dodajte režnjeve limuna. Ako vam se učini da je potrebno, dodajte još malo soli ili drugih začina po ukusu.
Prebacite posudu u rernu i pecite oko 10-15 minuta ili dok piletina ne bude gotova.
Veoam brz i ukusan recept. Nadamo se da će vam se dopasti ova piletina sa belim lukom i limunom.