Način pripreme
Rastvorite kvasac u svežem mleku zajedno sa kašičicom šećera i sačekajte da naraste.
Odovjeno sipajte brašno u veliku posudu za pečenje i napravite udubljenje u sredini. Sipajte unutra narasli kvasac, so i ulje. Postepeno zamesite meko testo.
Pokrijte loptu testa krpom u ostavite na toplom, da naraste tridesetak minuta.
Podelite gotovo testo na lopte i svaku razvijte u oblik elipse. Na krajevima elipse oformite ivicu, da se dobije nešto poput čamca.
Odvojeno spremite nadev za pide. Umutite jaja (odvojte žumance za mazanje) zajedno sa isečenim lukom i peršunom, dodajte namrvljeni sir.
Sipajte dobijenu nadev u pide, a krajeve namažite umućenim žumancem, pomešanim sa kašikom ulja.
Pospite pide semenkama.
Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite dvadesetak minuta ili dok ne bude potpuno gotovo.
Turski pide sa zelenim nadevom je mnogo ukusan!