Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ratatuj»Ratatuj sa tikvicama, patlidžanom i paradajz sosom

Ratatuj sa tikvicama, patlidžanom i paradajz sosom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Ratatuj sa tikvicama, patlidžanom i paradajz sosom
Fotografije: Albena Asenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
1 min.
Ukupno
31 min.
Porcije
4
"Ako vam se ne jedu teška mesna jela, ovaj ratatuj je sjajna opcija za jelo od povrća"

Potrebni sastojci

  • paprika - 5 komada
  • tikvica - 2 komada
  • paradajz - 6 komada
  • patlidžan - 2 komada
  • luk - 2 glavica
  • beli luk - 4 čena
  • maslinovo ulje - 5 kašika
  • bosiljak - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • peršun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan na šajbne i stavite ga u blago posoljenu vodu sa solju.

Očistite luk, beli luk i paprike i isecite ih na sitno.

Stavite ih u dubok tiganj sa malo masnoće i izdinstajte.

Dodajte u njih nakon nekoliko minuta prethodno pasiran paradajz.

Začinite sos začinima - kuvajte ga dok se ne zgusne.

Sipajte ga nakon toga u veliku posudu, a odozgo poređajte povrće.

Pospite ih solju, peršunom i maslinovim uljem.

Pecite ukusan ratatuj na oko 180 stepeni dok ne bude gotov.

Servirajte jelo dok je još toplo.

Ratatuj sa tikvicama, patlidžanom i paradajz sosom je sjajna ideja za večeru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: