Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Teleći jezik sa pečurkma lisičarkama

Teleći jezik sa pečurkma lisičarkama

NikiNiki
Guru
565853k
Teleći jezik sa pečurkma lisičarkama
Fotografije: Niki
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
2
"Mi znamo kako da napravimo najukusniju teletinu, a vi?"

Potrebni sastojci

  • jezik - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • šargarepe - 2 komada
  • pečurke - 150 g, lisičarke
  • kisela pavlaka - 100 g
  • so
  • crni biber
* merne jedinice

Način pripreme

Teleći jezik skuvamo u posoljenoj vodi.

Zatimga ogulimo i isečemo na komade ili na kriške.

Luk i šargarepep propržimo u maslacu.

Dodajemo prethodno skuvane pečurke (možete da koristite i pečurke).

Dodajemo kiselu pavlaku i iz bujona gde smo kuvali jezik toliko koliko je potrebno da pokrije sastojke.

Ostavljamo da provri, začinjavamo solju i crnim biberom i dodajemo jezik.

Pokrivamo poklopcem i ostavljamo na 20 minuta na tihoj vatri teleći jezik sa pečurkama lisičarkama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: