Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ukusni pasulj sa kiselim kupusom

Ukusni pasulj sa kiselim kupusom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Ukusni pasulj sa kiselim kupusom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Od babe smo naučili koliko je lepa ova kombinacija pasulja i kiselog kupusa"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g, beli
  • kiseli kupus - 1/2 glavice ili jedna tegla
  • aleva paprika
  • ulje
  • tucana ljuta paprika - krupna
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite pasulj da provri u malo vode, dodajte sodu bikarbonu i nakon malo vremena promenite vodu. Sipajte novu vodu i ostavite da se kuva.

Ako je kupus iz tegle i već je skuvan, stavite ga malo kasnije u pasulj da se kuvaju zajedno.

Ako kupus nije kuvan, naseckajte glavicu i stavite u posebnu šerpu da se kupus kuva. Kasnije ga ubacite u pasulj i kuvajte dok ne budu gotova oba sastojka, pa isključite vatru.

Napravite zapršku od ulja i aleve paprike. Ukrasite ukusni pasulj sa kiselim kupusom tucanom ljutom paprikom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: