Način pripreme
Isecite luk i beli luk sitno i propržite ih u dubokom tiganju.
Dodajte mleveno meso nakon nekoliko minuta.
Izmešajte ga tako da ostane u mrvicama i sipajte vino.
Nakon nekoliko minuta dodajte iseckane paradajze, šećer i ostale začine.
Ostavite sos da se zgusne i izvadite karanfiliće.
Za sos istopite maslac i dodajte u porcijama brašno uz neprestano mešanje.
Sipajte u mlazu zagrejano sveže mleko i mešajte sos dok se ne zgusti.
Začinite ga solju i muskatnim oraščićem.
Skuvajte makarone u blago posoljenoj vodi i ocedite ih od vode.
Polovinu sipajte u blago nauljenu tepsiju i odozgo rasporedite paradajz sos i mleveno meso.
Dodajte ostale makarone i zalijte ih Bešamel sosom.
Stavite pripremljeni pasticio da se peče na 190°C dok ne bude gotov.
Malo pe nego što ga izvadite pospite ga izrendanim kačkavaljem.
Uživajte u ovom pasticiu sa makaronama i mlevenim mesom.