Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Pasticio»Pasticio sa makaronama i mlevenim mesom

Pasticio sa makaronama i mlevenim mesom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Pasticio sa makaronama i mlevenim mesom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Ako vam predstoji specijalan povod, obavezno poslužite ovaj pasticio sa makarona i mlevenim mesom za večeru"

Potrebni sastojci

  • makarone - 400 g
  • mleveno meso - 400 g, teleće
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • ulje - 3 supene kašike
  • paradajz - 1 šolja
  • vino - 100 ml, crveno
  • šećer - 1/2 kašičice
  • cimet - 2 prstohvata
  • origano - 1 kašičica
  • karanfilić - 4 komada
  • crni biber - 1/2 kašičice
  • so
  • Za bešamel
  • brašno - 6 supenih kašika
  • kravlji maslac - 70 g
  • sveže mleko - 800 ml
  • kačkavalj - za posipanje
  • muskatni oraščić - 1 prstohvat
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk i beli luk sitno i propržite ih u dubokom tiganju.

Dodajte mleveno meso nakon nekoliko minuta.

Izmešajte ga tako da ostane u mrvicama i sipajte vino.

Nakon nekoliko minuta dodajte iseckane paradajze, šećer i ostale začine.

Ostavite sos da se zgusne i izvadite karanfiliće.

Za sos istopite maslac i dodajte u porcijama brašno uz neprestano mešanje.

Sipajte u mlazu zagrejano sveže mleko i mešajte sos dok se ne zgusti.

Začinite ga solju i muskatnim oraščićem.

Skuvajte makarone u blago posoljenoj vodi i ocedite ih od vode.

Polovinu sipajte u blago nauljenu tepsiju i odozgo rasporedite paradajz sos i mleveno meso.

Dodajte ostale makarone i zalijte ih Bešamel sosom.

Stavite pripremljeni pasticio da se peče na 190°C dok ne bude gotov.

Malo pe nego što ga izvadite pospite ga izrendanim kačkavaljem.

Uživajte u ovom pasticiu sa makaronama i mlevenim mesom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: