Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina sa mnogo povrća u rerni

Piletina sa mnogo povrća u rerni

ZoriZori
Guru
8932865k
Piletina sa mnogo povrća u rerni
Fotografije: Zori
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Sočna i krhka piletina sa povrćem za celu porodicu i na samo..."

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 5 komada
  • ulje - 1/2 šoljice
  • luk - 1 glavica, iseckana
  • grašak - 1 šolja, iz konzerve
  • beli luk - 2 čena
  • paprike - 1 komad, zelena
  • paprike - 1 komad, crvena
  • pečurke - 200 g, iz konzerve
  • šargarepe - 1 komad
  • krompir - 3 komada
  • paradajz pire - 1 - 2 supene kašike
  • crni biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći bataci se iseku na komade veličine porcija i proprže se sa obe strane u tiganju sa uljem. Vade se i pebacuju se u tepsiju.

U istoj masnoći se proprži sitno iseckan luk, beli luk i crvena i zelena paprika. Zajedno sa masnoćom i prebacuju se u piletinu.

Šargarepa i krompiri se iseckaju na kolutiće ili štapiće i takođe se dodaju u tepsiju.

Oceđeni od vode grašak i pečurke se dodaju u ostalo povrće, zalivaju se s malo vode iz pečuraka u kojoj se umutio paradajz pire, sve se posipa solju, crnim biberom i iseckanom divljom nanom.

Tepsija se pokriva aluminijumskom folijom i stavlja se u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni na srednju rešetku i uključeni ventilator na otprilike sat vremena.

Na kraju se folija skida i piletina sa povrćem se vraća u rernu na još nekoliko minuta dok povrće i meso i porumene.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: