Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Orada na rebrastom tiganju

Orada na rebrastom tiganju

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Orada na rebrastom tiganju
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Svi će se poređati za trpezom čim shvate da ste im za večeru spremili oradu na rebrastom tiganju"

Potrebni sastojci

  • orada - 2 komada
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • vino - 40 ml, belo
  • beli luk - 2 čena
  • limun - 4 kašike, sok
  • biber
  • ruzmarin - po želji, prstohvat
  • origano - prstohvat
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo šta radimo je da očistimo oradu od iznutrica, ostavljajući glavu.

Nakon toga spremamo marinadu, u kojoj riba treba da odstoji sat-dva.

A za spremanje same marinade usitnimo beli luk.

Možemo i da koristimo avan i da ga istucamo.

Pomešamo ostale sastojke za marinadu za ribu, mešajući veoma dobro.

Gotovom marinadom prelivamo oradu spolja i iznutra veoma dobro.

Ostavljamo u frižideru sat-dva.

Nakon što je gotova, zagrevamo rebrasti tiganj, mažući ga sasvim blago maslinovim uljem ili uljem.

Stavljamo ribu sa jedne strane, pečemo, nakon toga okrećemo.

Serviramo gotovu oradu na rebrastom tiganju sa tradicionalnim garnirungom za ribu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti