Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Konzervirano meso za kuvanje

Konzervirano meso za kuvanje

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Konzervirano meso za kuvanje3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
190 min.
Porcije
2
"Već ste odabrali koji recept da pripremite od ovog mesa?"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 1, 7 kg, but
  • biber - 1 kašika
  • lovorov list - 3 komada
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U ovom slučaju se konzervira svinjetina, ali možete da koristite i druge vrste mesa.

Isecite svinjski but na jednake komade.

Prvo isecite meso po dužini, a zatim popreko da dobijete zalogaje iste veličine.

Meso začinite biberom i posolite ga.

Promešajte lagano i nakon toga sledi dinstanje.

U duboku posudu sipajte malu količinu ulja i sipajte meso.

Dodajte mu i lovorov list.

Dinstajte dok voda koja se odvaja iz mesa ne ispari.

Ostavite ga po strani da se ohladi i njime napunite tegle.

Zatvorite poklopcima i kuvajte meso u teglama oko 3 sata, ne manje.

Kada rešite da kuvate, dodajte ovo meso na kraju kuvanja jela, jer je ono već kuvano i spremno.

Konzervirano meso za kuvanje je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: