Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Savršeni šaran za Nikoljdan

Savršeni šaran za Nikoljdan

CharodeikataCharodeikata
Početnik
4210923
Savršeni šaran za Nikoljdan
Fotografije: Charodeikata
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Nikoljdanski šaran za vašu trpezu - za jedan još posebniji praznik"

Potrebni sastojci

  • šaran - 2 kg
  • pirinač - 150 g
  • šargarepa - 1 komad
  • kiseli kupus - 1 mala glavica
  • praziluk - 2 struka
  • aleva paprika - 3 kašičice
  • ulje - 150 ml
  • biber
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite šarana i posolite ga sa svih strana dobro.

Isecite praziluk na krupno i dinstajte ga u dubokom tiganju sa malo ulja.

Dodajte nakon toga prethodno opran pirinač.

Čim postane prozračan, pospite ga alevom paprikom i prelijte sa 150 ml čorbe od kupusa.

Zatvorite tiganj poklopcem.

Isecite kupus na ivice u zajedno sa šargarepom isečenom na sitno izdinstajte u drugoj posudi sa masnoćom oko 10 minuta pod poklopcem.

Prebacite pirinač i kupus u veliku posudu za pečenje i promešajte ih.

Stavite odozgo šarana i pospite ga sa malo masnoće i začina.

Sipajte još malo soka od kupusa i stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta.

Pečena riba je dobra varijanta za svaki praznik.

Uživajte u savršenom šaranu za Nikoljdan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: