Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Janija od piletine sa boranijom i paradajzom

Janija od piletine sa boranijom i paradajzom

Jozlyam KadirovaJozlyam Kadirova
Kuvar
127231k
Janija od piletine sa boranijom i paradajzom
Fotografije: Jozlyam Kadirova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Pileća janija sa paradajzom i boranijom - staro seosko jelo koje se ne zaboravlja"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 400 g
  • paradajz pire - 1 kašičica
  • boranija - 500 g
  • so
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • brašno - 1 kašika
  • paradajz - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašika
  • ulje - 4 kašike
  • beli luk - 5 čenova
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite na krupno boraniju. Sipajte u šerpu sa dva litra vode i kuvajte na umerenoj ringli.

Iseckajte šargarepu, luk i beli luk. Nakon 15 minuta se dodaju u boraniju.

Dodaje se isečeno pileće meso.

Nakon što boranija omekša, dodajte alevu papriki, paradajz pire, razmućeno brašno u vodi i so.

Nakon još nekoliko minuta sklonite pileću janiju sa ringle.

Možete da dodate još malo vode, ako je janija sa boranijom previše gusta. Ostavite još 5 minuta.

Janija od piletine sa boranijom i paradajzom je gotova!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: