Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Janija od ranog krompira sa svežom boranijom

Janija od ranog krompira sa svežom boranijom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102703k265
Janija od ranog krompira sa svežom boranijom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 5
25/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Janija od krompira sa boranijom - među favoritima nam je"

Potrebni sastojci

  • mladi krompir - 500 g
  • šargarepa - 1 komad
  • boranija - 250 g, sveža
  • mladi luk - 1 vezica
  • ulje - 6 supenih kašika
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • brašno - 2 supene kašike
  • paradajz - 1 šolja, iseckan
  • so
  • mladi beli luk - 2 struka
  • mirođija - 6 strukova
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi sa zagrejanim uljem se dinstaju iseckane šargarepe.

Nakon kratkog mešanja dodaje se očišćena boranija i iseckana na komade.

Kada boranija omekne, dodaje se dobro opran mladi krompir.

Povrće se kuva otprilike deset minuta. Meša se nekoliko puta, nakon čega se posipa alevom paprikom i brašnom.

Dodaju se iseckani paradajz i iseckani mladi luk.

U šerpu se sipa topla voda i dodaje se so po ukusu. Jelo se kuva na umerenoj temperaturi otprilike 40 minuta.

Malo pre nego što bude gotovo, dodaje se sitno iseckan mladi beli luk, a kada se šerpa sa janijom od krompira skine sa ringle, dodaje se i sitno iseckana mirođija.

Neka vam je ukusno sa mojom janijom od ranog krompira sa svežom boranijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: