Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Jelo od povrća sa patlidžanom, paprikom i pečurkama

Jelo od povrća sa patlidžanom, paprikom i pečurkama

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Jelo od povrća sa patlidžanom, paprikom i pečurkama
Fotografije: Ivelina
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Arimatično, ukusno, bogato jelo od povrća za gladne, koje će vas spasiti uvek kad nemate mnogo vremena za kuvanje"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1, na kocke
  • luk - 1 glavica, velika, isečen
  • maslinovo ulje - 6 kašike (90 ml)
  • beli luk - 3 čena, isečen na sitno
  • pečurke - 225 g od belih šampinjona, na četvrtine
  • aleva paprika - 1/4 kašičice, ljuspe
  • crvene paprike - 2 komada, na kocke
  • paradajz - 1 kutija (796 ml) isečen paradajz na kocke
  • majčina dušica - 4 struka
  • bosiljak - 1/4 šolje (10 g), isečen
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj šerpi na srednje jakoj vatri zapržite patlidžan i luk u četvrtini šolje (60 ml). Začinite solju i biberom. Dodajte beli luk i kuvajte minuta. Ostavite sa strane u posudi.

U istoj šerpi zapecite pečurke sa ljuspama aleve paprike u preostalom maslacu. Ostavite patlidžan sa strane.

U istoj šerpi zapecite paprike i tikvice. Dodajte maslac, ako je neophodno. Vratite smesu od patlidžana u šerpu.

Dodajte paradajz i majčinu dušicu. Promešajte dobro. Ostavite da provri i ostavite da se blago krčka 15 do 20 minuta.

Izvadite majčinu dušicu i dodajte bosiljak. Regulišite začin. Servirajte sa testeninom, ribom, piletinom na roštilju ili na pici.

Beleška:

Svako povrće se prvo sprema odvojeno i nakon toga se sve blago dinsta. Neki sastojcu u ovom jelu od povrća mogu da variraju, uključujući dodavanje povrća (kao ovde pečurke) ili različite arome (kao masline).

Jelo od povrća sa patlidžanom, paprikom i pečurkama je ukusno na pici.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: