Način pripreme
U velikoj šerpi na srednje jakoj vatri zapržite patlidžan i luk u četvrtini šolje (60 ml). Začinite solju i biberom. Dodajte beli luk i kuvajte minuta. Ostavite sa strane u posudi.
U istoj šerpi zapecite pečurke sa ljuspama aleve paprike u preostalom maslacu. Ostavite patlidžan sa strane.
U istoj šerpi zapecite paprike i tikvice. Dodajte maslac, ako je neophodno. Vratite smesu od patlidžana u šerpu.
Dodajte paradajz i majčinu dušicu. Promešajte dobro. Ostavite da provri i ostavite da se blago krčka 15 do 20 minuta.
Izvadite majčinu dušicu i dodajte bosiljak. Regulišite začin. Servirajte sa testeninom, ribom, piletinom na roštilju ili na pici.
Beleška:
Svako povrće se prvo sprema odvojeno i nakon toga se sve blago dinsta. Neki sastojcu u ovom jelu od povrća mogu da variraju, uključujući dodavanje povrća (kao ovde pečurke) ili različite arome (kao masline).
Jelo od povrća sa patlidžanom, paprikom i pečurkama je ukusno na pici.