Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Brauni sa oguljenim pasuljem i kremom od kokosa i kikirikija

Brauni sa oguljenim pasuljem i kremom od kokosa i kikirikija

Gabriela TsulinGabriela Tsulin
Šegrt
49569
Brauni sa oguljenim pasuljem i kremom od kokosa i kikirikija3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Probali smo da pronađemo nešto ukusnije i od čokoladne torte - otkrili smo ovaj raskošni brauni, a čak je i zdrav"

Potrebni sastojci

  • za brauni
  • oguljeni pasulj - 300 g
  • tahini od lešnika - 80 g
  • šećer od urmi - 100 g
  • kakao u prahu - 20 g, 22 %
  • prašak za pecivo - 10 g
  • eterično ulje - 3 prstogavta, od mandarine*
  • eterično ulje - za unutrašnju upotrebu
  • za krem
  • tahini od kikirikija - 50 g
  • kokosov krem - 100 g
  • šećer od urmi - 50 g
  • kakao - 20 g, 22%, u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte oguljeni pasulj za 25-30 minuta u multikukeru. Ja sam koristila instant pot i skuvala sam pasulj za 20 minuta.

Nakon toga ga prebacite u blender i dodajte ostale sastojke. Blendajte dok se ne dobije homogena smesa.

Sipajte smesu u tepsiju dimenzija 13/15 centimetara.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 °C 20 minuta.

Isključite rernu i ostavite tepsiju unutra na otprilike sat vremena.

Za to vreme pripremite krem za naš ukusni brauni tako što stavite sve sastojke u blender i blendate dok se ne dobije homogena smesa.

Namažite brauni kremom i isecite na šest jednakih delova.

Prijatno sa ovim braunijem sa oguljeni pasuljem i kremom od kokosa i kikirikija!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: