Način pripreme
Brza, jednostavna i ukusna torta sa domaćim kremom i gotovim korama kada nemaš vremena da pečeš.
Pripremite krem. U 100 ml svežeg mleka se izmešaju žumanca, brašno i skrob.
U posudi se zagreje 500 sveže mleka i šećer, sipa se smesa sa žumncima i meša se na tihoj vatri dok se ne zgusti.
Skinite sa ringle i dodajte maslac dok se ne istopi. Ostavite pokriveno folijom da se ne hvata korica, a pavlaka se muti dok se ne dobiju mekani vrhići.
Meša se kašika po kašika skuvanog ohlađenog krema i muti se kratko mikserom.
U tepsiju sa prstenom 24 sa 24 cm se ređa kora, preliva se četkom i premazuje se kremom.
Posipa se s malo izrendane čokolade i tako se poređaju tri kore završavajući jednostavnu tortu kremom.
Pospite izrendanom čokoladom i ohladite na 2-3 sata tortu sa gotovim korama.
Isecite na komadiće i poslužite.
Ukusno, jednostavno i brzo za zauzete domaćice!
Neka vam je saltko sa mojom jednostavnom tortom sa domaćim kremom!