Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Meraklijska kolenica sa kiselim kupusom

Meraklijska kolenica sa kiselim kupusom

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Meraklijska kolenica sa kiselim kupusom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
140 min.
Ukupno
165 min.
Porcije
4
"Baš meraklijski je pripremljena ova kolenica, hoćete li da je probate?"

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 1 srednje veličine
  • kiseli kupus - 1/2
  • slanina - 150 g
  • lovorov list - 4 lista
  • biber
  • dimljena aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu ukusnu svinjsku koljenicu sa kiselim kupusom možete prethodno skuvati kolenicu dok ne bude polugotova

Možete i da preskočite ovaj korak i da je samo propržite u tiganju da je zatvorite sa svih strana.

Sitno iseckanu slaninu pržite do zlatne boje. Dodajte kupus koji ste prethodno naseckali i dinstajte desetak minuta na vatri.

Po potrebi dodajte još masnoće, jer kupus postaje ukusniji kada je masniji.

Prebacite u pleh i dodajte dimljenu alevu papriku, biber i lovorov list.

Ne morate da solite, jer su i kupus i slanina dosta slani, a kolenica upija dovoljno slanosti.

U pleh dodajte malo soka od kupusa, ali ako je previše slan, može se koristiti i voda.

Stavite kolenicu na vrh i sve zamotajte folijom.

Kiseli kupus pecite dok svinjetina ne bude gotova (ako nije prethodno kuvana).

Zatim skinite foliju i pecite do zlatne boje kolenice sa kiselim kupusom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: