Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Tanak hleb»Turski hleb Ramazan pide

Turski hleb Ramazan pide

NikiNiki
Guru
565853k
Turski hleb Ramazan pide6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Fantastičan ukus i miris ima ovaj turski hleb"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • voda - 100 ml, topla
  • šećer - 1 kašičica
  • kvasac - 11 g
  • ulje - 4 kašike
  • so - 1 kašičica
  • kiselo mleko - 200 g
  • Za premazivanje
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • sveže mleko - 1 kašika
  • susam
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj turski hleb u posudi pomešajte vodu, kvasac i šećer, pokrijte prozirnom folijom i ostavite 20 minuta.

Brašno prosejte i stavite u posudu, u sredini napravite rupu, sipajte sve proizvode sa kvascem i umesite testo, koje ne bi trebalo da se lepi za ruke.

Pokrijte prozirnom folijom i ostavite na toplom 1 sat.

U pleh stavite papir za pečenje, razvaljajte dignuto testo, stavite ga u pleh, napravite šare nožem i viljuškom.

Pokrijte krpom i ostavite 20-30 minuta.

U posudi promešajte mleko, maslinovo ulje i premažite pide, pa ga pospite susamom.

Pecite turski hleb Ramazan pide u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: