Način pripreme
Operite pileće šnicle, osušite i stavite ih u posudu za pečenje.
Pospite ih začinima i preko njih rasporedite isečeno meso. U posudu za pečenje ubacite beli luk, nakon što ga oljuštite, ali ostavite poslednju ljusku.
Sipajte vino i pokrijte folijom.
Zagrejte rernu na 250 stepeni i pecite šnicle oko 15 minuta. Smanjite temperaturu na 180 i nastavite dinstanje sat i po vremena. Sklonite foliju da se šnicle zapeku.
Sipajte tri kašike ulja u tiganj i zapržite usitnjeni luk. Čim se karamelizuje, dodajte na parčiće isečenu oljuštenu jabuku. Čim omekša sipajte slatko vino i nakon nekoliko minuta sklonite sa ringle.
Pasirajte, dodajući pavlaku u porcijama. Vratite sos na vatru, posolite i začinite biberom. Čim provri isključite ringlu.
Stavite po jednu šniclu u tanjir, a odozgo prelijte sosom.
Pileće šnicle sa sosom od jabuka su mnogo ukusne.