Način pripreme
Sipajte brašno, so i šećer u duboku posudu. Zagrejte malo mleka i u njemu istopite kvasac.
Pomoću miksera umesite testo postepeno dodavajući mleko i nakon toga dospite vodu da bi se dobilo tvrđe testo.
Za brže narastanje pokrijte streč folijom, nakon tpga stavite posudu na veću posudu punu vruće vode. Narastanje traje otprilike tridesetak minuta.
Nakon toga podelite na jednake delove, rasprostrite veliku koru i stavite odozgo prethodno pomešani sir, čubar, istopljeni maslac i jaja.
Uvijte u rolat i stavite u podmazanu tepsiju ili na nauljenu foliju za pečenje.
Isto napravite i sa ostalim delom testa za penjurliju.
Pecite na 150- 200°C dok ne bude gotovo i pre nego što izvadite iz rerne obilno pospite izrendnaim kačkavaljem vašu jednostavnu penjurliju sa sirom i kačkavaljem.