Način pripreme
Penjurlija sa sirom, kojoj niko ne bi odoleo.
U posudu dodajte šećer, namrvljeni kvasac i vodu, promešajte da se rastvore.
Odvojeno prosejte brašno i dodajte so, promešajte. U njega dodajte rastvoreni kvasac i zamesite meko testo.
Dodajte namrvljeni sir i meki maslac iskidan na male parčiće. Zamesite meko testo koje se skoro lepi po prstima. Uvijte testo u streč foliju i ostavite jedan sat da udvostruči svoju zapreminu. Namažite posudu za pečenje i sipajte testo u nju, pritiskajte dlanovima da se zaravni po dnu posude.
Isecite oblikovanu domaću penjurliju na male kvadratne parčiće (koliko je moguće, jer je testo lepljivo). Namažite belancem umućenim u penu i pospite susamom. Stavite posudu za pečenje u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 30-35 minuta dok penjurlija sa susamom ne dobije zlatasto braon koricu.
To je to! Ostaje vam da sačekate da se blago ohladi. Nakon toga jednostavna penjurlija sa sirom i susamom je spremna za napadanje!