Način pripreme
Skuvani batat se dobro ocede od vode i pretvori se u pire. Razume se, može da se spremi na pari.
Mutimo dva jaja sa kašikom šećera. Dodajemo sitan sir i pire od batata. Pomešamo dobro i dodajemo sve ostale sastojke. Dodala sam malo sušenog voća i semenki bundeve.
Dodala sam samo jednu kašiku šećera jer je protein koji sam imala zaslađen i začinjen.
Ako koristite protein bez ukusa i zaslađivača, možete da pojačata šećer ili da ga zamenite zdravijom varijantom.
Nakon što se dobro zamesi, razvijamo testo u tanak sloj, preko papira za pečenje.
Pečemo oko 20 minuta na 180-200 stepeni. Lično više volim da bude hrskavija i zato sam duže držala u rerni.
Takođe sam korisne pločice odozgo posula kornfleksom.
Nakon vađenja iz rerne isekla sam na 20 pravougaonika visokoproteinske pločice sa slatkim krompirom.