Način pripreme
Zagrejati ulje i ispržiti sitno seckani crni luk dok ne postane staklast. Meso iseći na kockice.
Kad se luk uprži, dodati meso i dinstati dok malo ne omekša. Po potrebi dolivati po malo vode.
U skoro dinstano pileće meso dodati smrznuto povrće. Što se povrća tiče, stavite miks koji se vama najviše sviđa, meni je najbolja mešavina sa graškom, kukuruzom i šargarepom.
Naliti paradajz, izmešati i ostaviti na laganoj vatri da se krčka.
Jelo je gotovo kada meso skroz omekša, da se laganim pritiskom varjače raspada.
Začiniti po ukusu, izmešati i ostaviti još 2-3 minuta na vatri.
Skloniti šerpu sa vatre, posuti sitno seckanim peršunom i služiti.
Ovo jelo se svakako brzo kuva, a da bi se još brže skuvalo, iseckati meso na sitnije parčiće, onda vam je ručak gotov za bukvalno pola sata.
Prijatno uz brzo jelo od povrća i piletine!
Komentari