Način pripreme
Tikvice oljuštite i narendajte na sitno.
Iscedite sok koliko god možete i rendane tikvice prebacite u posudu.
Posolite ih i izgnječite. Ostavite ih ovako 1 sat. Zatim ih ponovo iscedite do maksimuma.
U oceđene rendane tikvice dodajte jaja i dobro promešajte. Dodajte brašno i prašak za pecivo i ponovo mešajte dok ne postane glatka smesa.
Zagrejte ulje u dubokom tiganju.
Uzmite 1 kašiku mešavine i pažljivo sipajte u šerpu, pokušavajući da formirate okrugle ćuftice.
Pržite ćuftice od tikvice do zlatne boje, okrećući ih 2 puta sa svake strane.
Pripremljene ćuftice od tikvica izvadite na papir da se ocede masnoće, a zatim ih poređajte u široki tanjir.
Vaše vazdušaste ćuftice od tikvica servirajte sa mlečnim sosom sa belim lukom po želji.