Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Kolenica sa pasuljem i kiselim kupusom

Kolenica sa pasuljem i kiselim kupusom

Kolenica sa pasuljem i kiselim kupusom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Vreme je da spremimo jednu kolenicu sa kiselim kupusom, zar ne mislite?"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 šolja (ili više)
  • pasulj - 2 šolje, skuvani pasulj
  • paradajz pire - 1 kašika, gust
  • kolenica - 1 komad, svinjska
  • praziluk - 1 komad
  • biber
  • lovorov list - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašika
  • nana
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Ovo je mnogo ukusan recept za svinjetinu sa pasuljem. Postaće vam omilje i spremaćete ga često.

Prvo treba da stavimo kolenicu u ekspres lonac, da ga prekrijamo vodom i da ga kuvamo pola sata.

Odvojeno u šerpu sipamo 3 kašike ulja i dinstamo usitnjen praziluk. Začinjavamo alevom paprikom i paradajz pireom.

Dodajemo još skuvanog pasulja i iseckan kiseli kupus. Promešamo i nakon 5 minuta dodajemo dve kutlače tečnosti, u kojoj se kuvala svinjska kolenica. Začinjavamo lovorovim listom i začinima.

Ovu smesu raspoređujemo u posudu za pečenje, stavljajući u sredinu svinjsku kolenicu.

Pečemo jelo u dobro zagrejanoj rerni oko 60 minuta ili dok meso ne dobije prijatnu preplanulost.

Serviramo kolenicu sa pasuljem i kiselim kupusom uz odgovarajući napitak. Nazdravlje!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: