Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Musaka»Najukusnija musaka sa vazdušastim prelivom

Najukusnija musaka sa vazdušastim prelivom

Yanitsa NikolovaYanitsa Nikolova
Šef kuhinje
22874943
Najukusnija musaka sa vazdušastim prelivom
Fotografije: Yanitsa Nikolova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Garantujemo da ukusniju musaku niste probali"

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 250 g
  • zelene paprike - 1 komad
  • crvene paprike - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • peršun - 1/3 vezice
  • paradajz - 1 komad
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • čili - po želji
  • crni biber - 1/4 kašičice
  • voda - 1/2 šolje
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • krompir - 4 komada
  • ulje - 4 supene kašike
  • Za preliv
  • maslac - 50 g ili ulje
  • brašno - 50 g
  • kiselo mleko - sa svežim mlekom, 300 ml ukupno
  • jaja - 3 komada
  • so - 1/4 kašičice
  • crni biber
  • muskatni oraščić - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike, luk, začini se stave u blender i pomešaju se sa mlevenim mesom i vodom.

Dinstaju se u ulju i dodaje se krompir iseckan na kockice.

Prebacuje se u tepsiju i sipa se voda, koliko je potrebno da pokrije krompir. Peče se u zagrejanoj rerni na 200°C otprilike 30 minuta ili dok ne postane zlatasto.

Na kraju se pravi preliv za musaku tako što se maslac i brašno zagrevaju 1-2 minute, uz neprestano mešanje.

Dodaje se sveže i kiselo mleko i ostavlja se na još 1-2 minute.

Skida se i dodaju se umućena jaja i začini.

Dobro se muti i ukusna musaka se preliva.

Peče se još 15 minuta na gornjem grejaču ili dok se ne dobije zlatasta boja.

Na kraju najukusnija musaka sa vazdušastim prelivom se posipa iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: