Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Jagnjetina sa krompirom i graškom u rerni

Jagnjetina sa krompirom i graškom u rerni

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Jagnjetina sa krompirom i graškom u rerni3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
190 min.
Porcije
6
"Uz pivo ili vino više volite jagnjetinu?"

Potrebni sastojci

  • jagnjetina - 1 kg, plećka
  • grašak - 1 konzerva (650 g)
  • krompir - 6 komada
  • luk - 2 glavice
  • paradajz - 2 komada
  • ulje - 4 kašike
  • maslac - 40 g
  • lovorov list - 2 - 3 lista
  • biber u zrnu
  • aleva paprika - 1 kašika
  • beli luk - 2 čena
  • mirođija - 2 - 3 stabljike, sveže
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeću plećku isecite na krupnije komade i kuvajte oko dva sata u slanoj vodi, u koju ste dodali desetak zrna crnog bibera i lovorov list.

Kada se meso ohladi, izvadite ga i procedite bujon.

U tiganju zagrejte ulje i maslac, dodajte sitno seckani crni luk i dinstajte oko 3-4 minuta.

Dodajte seckani krompir, paradajz isečen na kockice i oceđeni grašak.

Dobro promešajte i dinstajte oko 2-3 minuta.

Dodajte začine - sitno seckani beli luk i mirođiju, alevu papriku, biber i so po ukusu.

Stavite komade jagnjetine i sipajte oko 300 - 400 ml od bujona u kome ste kuvali jagnjetinu.

Stavite pleh u rernu i pecite jagnjetinu sa krompirom i graškom u rerni na 220 stepeni oko 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: