Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Svinjska kolenica sa pečurkama i šargarepom

Svinjska kolenica sa pečurkama i šargarepom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Svinjska kolenica sa pečurkama i šargarepom
Fotografije: Mina Dimitrova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
3
"Svinjska kolenica sa pečurkama i šargarepom okuplja celu porodicu za sto"

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 1 komad, oko 1 1/2 kg
  • pečurke - 500 g
  • šargarepa - 200 g
  • luk - 1 glavica
  • paradajz pire - 1 i 1/2 kašičica
  • sok od limuna - 1 limun
  • peršun - grančice
  • piment - 3 - 4 zrna
  • biber
  • čubar
  • med
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite kolenicu u duboku tepsiju i poprskajte je sokom od limuna. Ostavite da odstoji oko 20 minuta, luk naseckajte na sitno.

Šargarepu očistite i iseckajte na talasaste komade, a pečurke isecite na četvrtine. Pečurke, šargarepu i crni luk rasporedite oko kolenice.

Začinite začinima - so, med, čubar, piment, biber, sitno seckani peršun i paradajz pire. Sve dobro promešajte.

Dodajte vodu - oko čašu i po. Tepsiju prekrijte aluminijumskom folijom. Pecite 3 sata na 180 stepeni. Svinjsku kolenicu okrenite da upije sos i sa gornje strane.

Ako je potrebno, dodajte još vrele vode. 10-15 minuta pre isključivanja rerne, skinite aluminijumsku foliju da se svinjetina zapeče.

Svinjska kolenica sa pečurkama i šargarepom služi se uz salatu od rukole.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: