Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od svinjetine»Začinjena čorba sa zeljem i svinjskom kolenicom

Začinjena čorba sa zeljem i svinjskom kolenicom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
326931k
Začinjena čorba sa zeljem i svinjskom kolenicom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Čorba sa zeljem i svinjskom kolenicom, uz koju vam želimo prijatno"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • zelje - 1 velika posuda
  • svinjska kolenica - 250 g, vakuumirana
  • rezanca - 2 šake
  • suvo povrće - 2 kašike
  • biber
  • so
  • ulje
  • kiselo mleko - 100 g
  • jaje - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se očisti i iseče na sitno.

Zelje se opere i iseče na trakice. U šerpu se stavlja ulje da se zagreje. Dodajte se luk da se zaprži.

Dodaje se u zelje, da se izdinsta. Otpakuje se svinjska kolenica.

Odstrane se cela zrna bibera. Parčići su isečena, ali ako ima neko krupnije iseče se.

Dodaju se u šerpu. Dodaje se voda. Kada provri, dodaju se rezanca i suvo povrće. Vri bar 5 minuta.

Priprema se hladna zaprška. U posudu se stavlja kiselo mleko i jaje. Mute se.

Dodaje se vrela voda u tankom mlazu (može da se koristi i bujon od čorbe) pri čemu se neprestano meša. Dodaje se više da se ujednači temperatura zaprške sa onom iz svinjske čorbe, da se ne preseča kada se doda.

Dodaje se u čorbu sa zeljem. Začinjava se solju i biberom.

Ostavlja se da vri još malo.

Mmm... sveže začinjena čorba sa zeljem i svinjskom kolenicom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: