Način pripreme
Ukusna i aromatična penjurlija bez mešenja, samo se izmeša i peče se. A posle se završava za tili čas. Evo i kako da napravite neodoljivu penjurliju sa sirom!
U posudi se mute jaja viljuškom. Dodaje se kiselo mleko, soda za hleb i meša se dok ne nadođe.
Dodaje se ulje, izmrvljeni sir, prstohvat soli i kukuruzno brašno.
Meša se gusta smesa i sipa se u pravougaonu tepsiju (veličine 20 sa 30 cm) na papir za pečenje i ubacuje se u rernu.
Rerna se zagreva na 180 stepeni.
Posipa se makovim semenom i izrendanim kačkavaljem.
Peče se dok ne bude zlatasto, otprilike 25-30 minuta i gotovo je.
Penjurlija se izvadi iz rerne, blago se ohladi i iseče se na kvadrate.
Prijatno sa ovom neobičnom kukuruznom penjurlijom sa kačkavaljem i sirom!