Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Janija»Teleća janija u multikukeru

Teleća janija u multikukeru

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Teleća janija u multikukeru
Fotografije: Anelia Terzieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Teleća janija u multikukeru - ukusna i jednostavna za spremanje"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 800 g
  • šargarepa - 1 komad, na šajbne
  • luk - 2 glavice, isečen
  • lovorov list - 3 - 4 komada
  • crveno vino - 1/2 šolje
  • čubar
  • so
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika
  • pečene paprike - nekoliko
  • paradajz pire - 1 šolja
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • jaja - 4 komada (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo povrće - šargarepe, beli luk, luk, na sitno, paprike - na veće kvadratne parčiće. Mesi isečemo na srednje velike kocke.

Stavljamo u uređaj malo masnoće i biramo program FRY, vreme kuvanja 20 minuta. Zapržimo povrće oko 10 minuta i izvadimo ga.

U istoj masnoći zapržimo teletinu preostalih 10 minuta. Vraćamo meso u povrće, dodajemo paradajz, vino i začine.

Biramo program STEW, koji na mom uređaju ima fiksirano vreme 1 sata. Ako meso nije dovoljno krhko nakon toga, možete da povećate vreme kuvanja, ali u mom slučaju ispalo je sjajno.

Na dodajemo dodatnu vodu, jer ona u ovom uređaju skoro da ne isparava.

Janija je i tako mnogo ukusna, ali ja sam je dovršila u individualnoj posudi u rerni, tako što sam na svaku porciju razbila po jedno jaja i zapekla oko desetak minuta.

Teleća janija u multikukeru je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: