Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Janija»Mladi krompir sa žutom boranijom

Mladi krompir sa žutom boranijom

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3491371k
Mladi krompir sa žutom boranijom
Fotografije: Doni Niki
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Lagana janija, koja miriše neverovatno! Pospite je peršunom za još zasićeniji ukus"

Potrebni sastojci

  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 3 čena
  • ulje - 60 ml
  • mladi krompir - 800 g
  • žuta boranija - 700 g
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 400 g
  • prstohvat šećera
  • pasta od paprike - 2 kašike (može i ljutenica)
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • peršun
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Zapržila sam u ulju luk, beli luk i na polumesece isečenu šargarepu.

Dodala sam mlad krompir, isečen i opran, da se otkloni skrob i prethodno blanširana žuta boranija.

Začinila sam solju, biberom, alevom paprikom, čubrom, dolila sam toplu vodu i ostavila da vri na srednjoj vatri. Stavila sam pasiran paradajz i ostavila da se dokuvaju sastojic.

U posudu sam stavila jednu kašiku brašna, rastvorila sa mlakom vodom, da se dobije glatka kašičca, uzela malo janije da se podesi temperatura smese i vratila nazad.

Začinila sam obilno peršunom.

Mladi krompir sa žutom boranijom je mnogo ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: