Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ćufte od povrća»Ćuftice od tikvice i belog luka

Ćuftice od tikvice i belog luka

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Ćuftice od tikvice i belog luka
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
15
"Tradicija nalaže da se od prvih tikvica iz bašte pripremaju ćuftice sa belim lukom i tikvicama"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 500 g
  • beli luk - 3 čena
  • mirođija - 1/2 veze, iseckana
  • brašno - 4 supene kašike
  • jaja - 1 komad
  • sir - 100 g
  • ulje - za prženje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i odvojite drške tikvica. Izrendajte, posolite i ostavite da se ocede oko sat vremena. Kad budu gotove uzmite šakom rendanih tikvica i ocedite što je moguće više njihovog soka.

Isceđene i izrendane tikvice stavite u posudu i dodajte u njih jaja, brašno, izgnječen beli luk, isečenu mirođiju i rendani sir. Lepo sve promešajte da dobijete gustu homogenu smesu.

Ugrejte ulje u dubokom tiganju na vatri i kašikom sipajte od smese za ćuftice od tikvica. Pržite sa jedne strane dok ne dobiju zlatnu boju i okrenite spatulom da se prže i sa druge strane ili po 2-3 minuta po strani.

Izvadite gotove ćuftice od povrća na tanjir sa ubrusom da se ocedi višak masti. Po želji servirajte sa mlečnim sosom od gustog kiselog mleka sa orasima, belim lukom i mirođijom. Nakon toga ostaje samo da uživate u ovim neverovatnim ćufticama od tikivca i belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: