Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pirinač na tiganju»Piletina sa pirinčem i Šitake pečurkama na kineski način

Piletina sa pirinčem i Šitake pečurkama na kineski način

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Piletina sa pirinčem i Šitake pečurkama na kineski način3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Kinezi se najbolje razumeju u pirinač, zato vam predstavljamo jedno predivno jelo sa pirinčem i Šitake pečurkama!"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 220 g
  • voda - 550 ml
  • pileći bataci - 400 g, očišćeni od kostiju
  • šitake pečurke - 300
  • soja sos - 5 supenih kašika
  • susamovo ulje - 1 supena kašika
  • sirće - 1 supena kašika, od pirinča
  • šećer - 1 kašičica, smeđi
  • so - 1/2 kašičice
  • ulje - 3 supene kašike, suncokretovo
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso isecite na zalogaje. Napravite marinadu od susamovog ulja, 2 supene kašike soja sosa, pirinčanog sirćeta, šećera i soli. Uvaljajte meso u marinadu i ostavite na otprilike 30 minuta.

U međuvremenu skuvajte pirinač. Zagrejte 1 supenu kašiku ulja. Sipajte pirinač i mešajte dok ne postane staklast. Dodajte vodu i ostavite da se kuva dok ne bude polugotovo. Ostavite ga da se ohladi.

Važno je da se pirinač doda prilikom prženja mesa i pečuraka hladan, jer ako se doda topao, pretvoriće se u kašu.

Zagrejte 2 supene kašike ulja u dubokom tiganju na umerenoj temperaturi na ringli. Dodajte mariniranu piletinu i pržite otprilike 15 minuta periodično mešajući.

Blago očistite Šitake pečurke i isecite ih na krupne komade. Dodajte ih u pileće meso i pržite još otprilike 15 minuta mešajući.

Dodajte hladni pirinač i dobro izmešajte kako bi se sastojci sjedinili. Kuvajte mešajući otprilike 5 minuta.

Na kraju pirinač u tiganju začinite sa još soja sosa po želji.

Piletina sa pirinčem i pečurkama na kineski način je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: