Način pripreme
Izaberite srednje tikvice. Dobro ih operite i isecite na dva dela po dužini.
Izdubite unutrašnjost tikvica i posolite.
Izdubljeni deo isecite na sitne komade i dinstajte sa malo ulja i soli 3-4 minute.
Pripremite nadev tako što pomešate sitni sir sa 2 jaja, solju i crnim biberom po ukusu.
Takođe dodajte presovane čenove belog luka, mladi luk i kačkavalj, sitno iseckan ili izrendan.
Izmešajte i ovom smesom napunite tikvice.
Poređajte ih u tepsiju podmazanu sa malo ulja.
Po nadevu rasporedite dinstane tikvice i čeri paradajz iseckan na pola.
Zalijte sa malo ulje ili maslinovog ulja i stavite čamce od tikvica da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C otprilike 40 minuta.
Čamci od tikvica sa sitnim sirom su mnogo ukusna večera.