Način pripreme
Operite paprike, odsecite mali poklopčić sa drškom i očistite ih od semenki. Sipajte ulje u tiganj i stavite ga da se zagreje.
Očšćene pečurke sitno iseckajte i stavite ih da omekšaju. Sitno iseckajte luk i dodajte ga u pečurke.
Periodično mešajte i čim luk bude gotov, dodajte pirinač. Izmešajte i kada pirinač promeni svoju boju, dodajte začine i so. Izmešajte i sklonite sa ringle.
Sačekajte da se blago ohladi i napunite paprike.
Izbockajte ih na nekoliko mesta nožem i poređajte ih u tepsiju. Ogulite krompir i šargarepe, operite i krupno ih naseckajte. Stavite ih u tepsiju izmeđau napunjenih paprika.
Sipajte vruću vodu dok sredine paprika i zalijte s malo ulja.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok pirinač ne bude gotov.
Najukusnije punjene paprike sa pirinčem i pečurkama su gotove.