Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Šnicle»Teleće šnicle sa pečurkama i lukom u rerni

Teleće šnicle sa pečurkama i lukom u rerni

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215361k
Teleće šnicle sa pečurkama i lukom u rerni
Fotografije: Anika Voit
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Večera je gotova - teleće šnicle sa pečurkama i lukom"

Potrebni sastojci

  • teleće šnicle - 4 komada
  • luk - 4 srednje glavice
  • pečurke - 400 g
  • maslac - 2 kašike
  • so
  • biber
  • majčina dušica
  • Za garnirung
  • šargarepa - 4 komada
  • soja sos - 4 kašike
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Istopimo dve kašike maslaca u tiganju na umerenoj vatri. Dodajemo teleće šnicle i zapržimo blago po minut sa svake strane.

Izvadimo u drugu posudu meso i u istoj masnoći zapržimo na polumesece isečen luk i pečurke.

Dinstamo sa 50 ml svežeg mleka.

Čim povrće omekša vraćamo šnicle i začinjavamo ih solju, biberom i majčinom dušicom.

Teleće šnicle zajedno sa lukom i pečurkama zapečemo u rerni. Prvih 30 minuta pečemo pod folijom na 220 stepeni. Nakon toga otkrivamo i pečemo još 15 minuta na 200 stepeni.

Za garnirung šnicli dodajte karamelizovane šargarepa.

Teleće šnicle sa pečurkama i lukom u rerni su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: