Način pripreme
Odaberite što je moguće veću glavicu luka. Oljuštite i isecite po sredini. Izvadite pažljivo prstenje. Posolite unutrašnjost luka.
Unutrašnjost luka koja ne može da se puni, isecite na sitno, koristićete je za mleveno meso.
U posudu stavite mleveno meso, sitno isečen luk. Začinite solju, biberom, čubrom i peršunom. Promešajte dobro mleveno meso sa začinima i lukom.
Napunite sve prstenje luka mlevenim mesom.
Namažite blago posudu u kojoj ćete peći i poređajte već napunjen luk.
U rerni zagrejanoj na 200 stepeni zapečemo punjeni luk sa mlevenim meosm.
Dok čekate da se punjeni luk sa mlevenim mesom ispeče narendajte kačkavalj.
Kada je punjeni luk sa mlevenim mesom gotov pospite kačkavaljem i ponovo vratite u rernu.
Pecite dok ne bude gotov.
Servirajte punjeni luk sa mlevenim mesom dok je topao.