Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Jagnjeća sarmica»Uskršnja babina sarmica od džigerica

Uskršnja babina sarmica od džigerica

Uskršnja babina sarmica od džigerica3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
10
"Nema ukusnije sarmice od džigerica od babine i ovaj recept je pravi dokaz"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 1 kg
  • mladi luk - 3 vezice
  • divlja nana - 1 vezica
  • pirinač - 1 posuda
  • voda - 3 posude, vrela
  • crni biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • ulje - 150 ml
  • aleva paprika - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeće iznutrice se očiste, operu i skuvaju se u posoljenoj vodi. Kada se dobro skuva seče se na sitne komade.

U tepsiju se sipa ulje u kom se proprži mladi luk koji smo prethodno sitno naseckali, dodajemo piinal i pržimo dok ne postane providan.

Dodajemo sitno naseckanu divlju nanu, malo aleve paprike, so i crni biber po ukusu, naseckan jagnjeći komplet i vrelu vodu.

Sve se dobro izmeša, skida se sa ringle i stavlja se u zagrejanu rernu na 180 stepeni.

Sarmica od džigerica se peče dok pirinapč ne upije svu vodu.

Uskršnja babina sarmica od džigerica je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: