Način pripreme
Kinoa se skuva prema uputsvima na pakovanju. Obično je dupla količina vode tako što se nakon proviranaj smanjute ringla i računa se 15 minuta dok voda u potpunosti ne provri i dok kinoa ne bude gotova.
Za to vreme brokoli se raspoređuje na papir za pečenje. Posipa se solju i sa malo ulja i zapeče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne postane jarko zelen sa zapečenim tamnim tačkicama na mestima.
Oceđena leblebija se proprži na malo zagrejanog ulja sa začinima otprilike 3-4 minute uz mešanje.
Paradajz i avokado se naseckaju na kockice, luk, peršun i mirođija se usitne.
Gotova kinoa se pomeša sa sokom od ½ limuna.
Proizvodi za dresing se pomešaju i meša se dok ne postane homogeno.
Svi pripremljeni sastojci se stavljaju u veliku posudu i pomešaju se sa većim delom dresinga, a sa ostalim se zaliva salata od povrća pre serviranja.
Salata sa kinoom, leblebijom i brokolijem je gotova.