Način pripreme
Tikvice se narendaju na krupno rende, posole se i ostavljaju da se odvoji suvišna voda nekoliko sati.
Jaja se umute sa solju, mirođijom, istucanim belim lukom i maslinovim uljem. Dodaje se 100 g kačkavalje, koji je prethodno narendan.
Sir se namrvi i dodaje se u smesu od jaja.
Nakon što se ocede tikvice, dodaju se i sve se meša u homogenu smesu.
Smesa se sipa u vatrostalnu posudu i peče se na 180 stepeni oko 40 minuta.
Nakon toga se izvadi ukusno zapečeno jelo i posipa se preostalim narendanim kačkavaljem i ponovo se zapeče oko 10 minuta.
Paradajz se seče na 8 kolutova.
Nakon što je gotovo, zapečeno jelo sa tikvicama se deli na 8 porcija.
Preko svakog parčeta se stavlja kolut kačkavalja i preko njega sos od belog luka.
Ukusno zapečeno jelo sa rendanim tikvicama posipa se peršunom na kraju.