Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Punjeni Patlidžan»Ukusan punjeni patlidžan bez mesa

Ukusan punjeni patlidžan bez mesa

LiudmilaLiudmila
Inovator
4681661k162
Ukusan punjeni patlidžan bez mesa
Fotografije: Liudmila
1 / 3
25/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Imam bayildi sam poslužila sa kriškama paradajza. Veoma ukusno jelo su ovim punjeni patlidžani bez mesa."

Potrebni sastojci

  • patlidžani - 2 komada
  • paradajz - 2 komada
  • paprike - 1 komad, crvena
  • prezle - mrvice, suvi hleb
  • luk
  • beli luk
  • parmezan - 2 supene kašike
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Ja sam koristila dva patlidžana koje sam isekla na dve polovine po dužini, posolila sam i posula uljem, tako pripremljene zapekla sam ih na 190 °C 25 minuta.

Da napomenem da se ne sole i cede unapred, ali ako imate posebno osetljive želuce, možete to uraditi.

Kada sam ih izvadila iz rerne, blago kašičicom sam ih rastvorila po sredini i napunila sma prethodno pripremljenom smesom od sitno naseckanog paradajza ili izblendanog u secku, jedne crvene paprike, belog luka po ukusu, luka, malo i sitno naseckanog.

Može da se stavi šaka mrva starog hleba kako bi smesa bila gušća. Na kraju stavljamo sve supene kašike izrendanog parmezana ili drugi sir, naseckan peršun.

Ukusne punjene patlidžane sam posula uljem odozgo!

Ponovo sve ovo odlazi u rernu na još 15/20 minuta i recept je gotov.

Poslužila sam sa kriškama paradajza imam bayildi.

Ovaj punjeni patlidžan bez mesa je veoma ukusno jelo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: