Način pripreme
Oljuštite luk i isecite ga veoma sitno. Beli luk oljuštite i isecite na kriške.
Ogulite šargarepu i isecite je na male kockice. Papriku očistite od semena i isecite na male kockice.
U dubokoj šerpi zagrejte ulje i na njemu prvo propržite luk i beli luk.
Zatim dodajte ostalo povrće i ostavite da se dobro prodinsta.
Za to vreme, paradajz očistite, operite i narendajte na krupno u velikoj posudi.
Nakon što je povrće omekšalo, dodajte mu rendani paradajz i onaj iz konzerve. Svaku konzervu napunite toplom vodom da bi se uklonili ostaci i dodajte sve u supu.
Dodajte začine i ostavite paradajz čorbu da se krčka na laganoj vatri oko 45 minuta.
Kada je gotova, ostavite je da se ohladi, izgnječite u pire i dodajte sitno seckani peršun, ostavite malo za posipanje prilikom serviranja.
Paradajz čorbu možete poslužiti sa domaćim krutonima. Uživajte!
Ukusna paradajz čorba po maminom receptu je spremna.