Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Praznični hleb»Obična pogača sa hrskavom koricom

Obična pogača sa hrskavom koricom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Obična pogača sa hrskavom koricom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Jednostavna, ali divna domaća pogača,koju ćete za kratko vreme pripremiti kod kuće!"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 20 g
  • šećer - 1 kašika
  • brašno - 600 - 650 g
  • so - 1 kašika
  • sirće - 1 kašika
  • voda - 400 ml, topla
  • ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac i šećer u vodi. Prosejte brašno sa solju.

U to dodajte kvasac, ulje i sirće. Umesite meko testo. Ostavite ga da naraste.

Oblikujte ga u kuglu i stavite u podmazanu tepsiju. Ostavite da ponovo naraste.

Pospite brašnom i napravite rezove oštrim nožem. Pecite na 200 stepeni 35-40 minuta.

Izvadite i ostavite da se ohladi. Zatim umotajte pogaču u čistu krpu.

Obična pogača sa hrskavom korom je spremna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: